Nyord Havn

Nyord Havn på Møn

Nyord er unik, et sted man må besøge. Det er som at være i en anden tid - fredfyldt og med sin egen rytme. Havnen ligger på nordsiden af halvøen Ulvshale i Bøgestrømmen mellem Sjælland og Møn. Byen ligger på en bakke af morænejord, som giver læ til lystbådehavnen. Gårdene ligger stadig samlet i den lille landsby med ca 40 indbyggere. Biler er ikke velkommen i de smalle gader, men henvises til p-pladsen i byens udkant.

Lollesgaard - øens lille kro og restauranten - kan varmt anbefales. Eller besøg caféen med en lille forretning tilknyttet. Her kan bl.a købes den specielle Nyord Sennep. Indkøbsmulighederne er begrænset til en lille kiosk, som er har et overraskende godt udvalg af dagligvare.

Naturen omkring Nyord er enestående og kendt som et af Danmarks allerbedste fugleområder. Fra det offentligt fugletårn ved vejen mellem broen og Nyord by er der vid udsigt over fugleområderne. Nyordboerne levede tidligere af lodsvirksomhed og ledte skibene gennem de lavvandede farvande rundt om øen. Det lille lodsudkigshus på øens højeste punkt i udkanten af Nyord by, minder stadig om denne tid.

 

Havnepenge

  0 -   7 meter130 Kr
  7 - 12 meter160 Kr
12 - 15 meter190 Kr
15 - 290 Kr
Passagerbåde500 Kr

Priserne er inkl strøm, vand og bad.
Gratis WiFi.

Tillæg for flerskrogsbåde: 50%
Slæbested 50 kr pr gang.
Årskort slæbested 500 kr.


 

Havnefoged

Tom Hansen

Nyord Havn

Nyord Havnevej
4780 Stege

Tlf.: 20 89 45 90