Spodsbjerg Havn

Seværdigheder nær Spodsbjerg Havn

Besøg Skovsgård Gods, Motorjagten Mjølner og Det gamle Apotek i Rudkøbing.
 

Souvenariet

Souvenariet er et souvenir-museum med souvenirs fra alverdens lande.  Souvenariet ligger i Den Gamle Teaterbygning ved Tranekær Slot på Langeland. Her kan man se flere end 2.000 souvenirs, bl.a. "Forbudte souvenirs" som danske toldere har inddraget. Find vej.

Souvenariet
Slotsgade 84 B,
5953 Tranekær

Tobaksladen

Den privatejede tobakstørrelade er den eneste bevarede fra 2. verdenskrig. I laden findes et minimuseum om tobaksdyrkning med bl.a. plancher på engelsk, tysk og dansk. Udenfor dyrkes tobaksplanter.
Find vej


Tobaksladen
Stengadevej 24
5953 Tranekær

Det gamle apotek

Apoteket har i mange, mange år ligget på samme sted, hvilket er den væsentligste årsag til, at det i dag kan fremvise en meget sjælden samling af gammelt apoteksinventar. Udstillingen omfatter to butikslokaler, et fra 1700-tallet og et fra 1800-tallet, og et flot gammelt damplaboratorium. Find vej

Det Gamle Apotek
Brogade 15
5900 Rudkøbing

Motorjagten Mjølner

Langelands Museum ejer museumsskibet "Mjølner", som af Søfartsstyrelsen er godkendt til sejlads med 12 passagerer. Fartøjet kan chartres af interesserede. Skibet er et gammelt såkaldt paketfartøj, dvs. en fragtbåd som medtog passagerer.

Mjølner
Rudkøbing Havn
5900 Rudkøbing

Vilde heste Sydlangeland

60 vilde heste af Exmoor-racen kan opleves på sydspidsen af Langeland i et vidtstrakt naturområde med åbne græssletter, søer og moser, historiske skove, stejle klinter og de unikke 'hatbakker'. Hestene lever med et minimum af menneskelig påvirkning. Find vej

Vilde Heste P-plads Gulstav Mose
Gulstavvej
5935 Bagenkop

Skovsgård Gods

Det økologiske gods Skovsgård er Danmarks Naturfonds største ejendom, og en levende demonstraton af at landbrug og naturhensyn kan gå hånd i hånd. Adgang til  kornmarker, grønne enge, levende hegn og vandhuller fyldt med småkravl. Find vej:

Skovsgård Gods
Kågårdsvej 12
5900 Rudkøbing