Humlebæk Havn

Humlebæk Havn - en tidligere kanonbådshavn

Humlebæk ligger blandt de store havne på 'guldkysten' af Sjælland. Denne lille perle blev bygget som kanonbådshavn under  Englandskrigen - nu en lille og fredelig lystbådehavn, som er velbesøgt sommeren igennem. Havnen er enestående, alene bygget af naturmaterialer i form af kampesten og træ. 

Havnens støtteforening har fået Fredensborg kulturpris for bevaringsarbejdet af havnen - ikke kun for at skaffe midler til genopbygning efter stormen Bodil, men også for sin langsigtede indsats. Havnen er således løbende renoveret og byder alle gæster velkommen.

Uden for havnen ligger et vrag af linieskibet ”Sjælland”, der sank 2. april 1801. Det ligger på lavt vand og er et populært vrag at dykke på. Havnen holder traditionerne ved lige og kanonlauget står for salutskydning af den historiske kanon ved særlige lejligheder.

Nærmeste nabo er den berømte kunstmuseet Louisiana og Humlebæk Kirke med den fine kirkegård. Den gamle inderhavn er nu Kirkesøen, smukt beliggede mellem Louisiana og Kirken. Bag havnen ligger det fine fiskerleje som består af 18 fredede huse med karaktistiske, lave stakitter omkring. Disse huse er den først kendte flytning af fast ejendom i landet, idet de tidligere lå på området ved kirkesøen. 

Havnen har en enkelt erhvervsfisker tilbage, som også er havnefoged.

Havnepenge

Ophold fra kl 12 til kl 12 følgende dag.

  0 -   6 m135 Kr
  6 -   8 m160 Kr
  8 - 10 m180 Kr
10 - 12 m200 Kr
12 - 14 m230 Kr
14 -300 Kr

Strøm er inkluderet i prisen.
Tre timer anløb før kl. 15: 80 kr.
Se iøvrigt opslag på havnen.

Bemærk

Du kan betale via din smartphone med App'en Mobilepay tlf nr 69 919.

Vi modtager også betaling fra alle betalingskort.

Du skal ikke betale, før du er kommet i havn.

Havnefoged

Per Peteresen