Nyhed

Sæsonrekord i flere havne

Antallet af besøgende lystsejlere har slået ny rekord i flere havne. Bornholm og Ærø skiller sig ud

Allinge Havn Bornholm
De bornholmske havne melder om sæsonrekord. Mange nye gæstersejlere har lagt vejen forbi i sommeren 2022. Arkivfoto.

Af journalist Jesper Elle


Sommeren har været rigtig god for de bornholmske havne målt i antallet af betalende lystsejlere både fra Danmark, men også fra Tyskland og Polen.
Faktisk så mange, at der er sat ny sæsonrekord.
Tallene viser, at siden den 1. maj i år har 10.907 lystsejlere lagt til i de bornholmske havne. Sammenlignet med den næstbedste sæson i 2019 fra samme periode var der 10.694 både, som kom forbi Bornholm.
Selvom Nørrekås i Rønne er den mest velbesøgte havn på Bornholm, er det i havnene i Hasle og Gudhjem, man har set den største stigning i antal af besøgende lystsejlere i forhold til andre år.
”Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi har fået flere sejlere på besøg generelt på grund af Corona. Så har man valgt en anden måde at rejse på. Jeg tror også, det har noget at gøre med, at vi gerne vil blive i Danmark, så det er rigtig mange danskere, vi har haft. Og så tror jeg, at tyskere og gæster fra andre lande også er blevet glade for at igen kunne rejse ud, siger Aron Kjøller-Hansen, som er havnefoged og driftskoordinator i Natur- Miljø og Fritid.

Tyskere indtog Ærø
En anden ø, der kan melde om sæsonrekorder er Ærø.
Her er blev rekorden fra sidste år slået igen og skyldes bl.a. mange besøgende både fra Tyskland. På Ærø er 70 pct. af alle gæster således tyskere.
I Søby Havn var antallet af gæster i midten af september nået op på 6.695 gæstesejlere. Sidste år var det samlede tal 6.086 og det var endda et godt år set i forhold til at gennemsnittet af anløb i Søby på 5.345.
Ærøskøbing og Marstal Havne, der er de to store kommunale havne på Ærø, havde sidste år tilsammen 31.600 gæstesejlere, men de forventer en klar rekord.
En optælling fra 1. september viser, at antallet er øget med 2.500 og hertil skal lægges sejlere der kommer i september.

 

Tilbage