Nyhed

Flydende tørdok kan sikre båden mod alger

Ny flydende tørdok holder båden fri af vandet og fri for begroninger, så den altid er klar.

 

Tørdok til motorbåde

Slut med vedligeholdelse og bundsmøring med giftig bundmaling af motorbåden.

Det er de store fordele ved en ny type flydende tørdok med navnet SeaPen, som NBC Marine debuterer med i Danmark.
Fordelen ved tørdokken er, at man ikke skal bundsmøre og kan undgå giftig bundmaling. Båden sejler simpelthen op på en dug, så den ligger fri af vandet. Derved bliver den ikke begroet af alger og andre smådyr. Båden kræver således ingen vedligeholdelse og er altid klar til at sejle og samtidig har tørdokken også en vis tyverihæmmende effekt.

Ingen belastning
En anden fordel ved SeaPen er, at den har en lav profil og kun er marginalt bredere end båden modsat traditionelle bådlifte, der fylder meget i bredden og dermed ikke altid passer på bådpladsen.
Dokken fungerer på den måde, at båden ikke løftes op.
”Bagenden af tørdokken vipper ned og man sejler båden op på dokken. Derefter kører bagenden op og der bliver dannet en kant omkring hele båden. Til slut pumpes vandet ud, så dokken er tør,” forklarer direktør Claus Andreasen, NBC Marine.
Det hele styres med en trådløs fjernbetjening. ”Den lave profil på SeaPen, der fortøjes som en båd, betyder, at der ikke er ekstra belastning på marinaens broer forårsaget af vind eller andre forhold og SeaPen er også meget nem at flytte fra plads til plads efter behov,” tilføjer Claus Andreasen.

Går tørskoet rundt
Firmaet bag SeaPen, australske Dockpro, har installeret mere end 4.000 SeaPens rundt om i verden og erfaringerne er gode. I 2019 vandt SeaPen Miami Boat Show’s Innovation Award.  Det specielle polymerskind, som udgør bunden, er et af de eneste materialer, der modstår begroninger i havvand og erfaringen er, at der ikke grund til at fjerne dokken for at rengøre den.
”Kombinationen af ​​kvalitetsmaterialer i marinekvalitet og banebrydende teknologi for at maksimere luftstrømmen, gør det nemt at pumpe vand væk fra båden, så skroget bliver tørt på ingen tid. Man kan således gå tørskoet rundt om hele båden på stel, polymerskindet og nettet,” tilføjer Claus Andreasen.  
For yderligere oplysninger, kontakt Claus Andreasen på tlf. 40 17 00 72.

Back