Ærøskøbing Havn

Ærøskøbing Havn - lystbådehavn på Ærø

Ærøskøbing Havn er opdelt i to - lystbådehavnen med plads til lystsejlere og den gamle havn, som kan anløbes af større skibe. Turen til Ærø er dejligt afvekslende med masser at se på i et af Danmarks mest populære sejladsområder. Havnen ligger centralt, nærmest midt i byen, og har alle tænkelige faciliteter. Ærøskøbing Havn er sommeren igennem velbesøgt og tiltrækker mange sejlere til den romantiske by.

Ærøskøbing Lystbådehavnavn ligger i læ bag Dejrø og Urehoved og er velbeskyttet i al slags vejr. Oprindeligt var det en naturhavn med erhverv som søfart og handel. Nu en eventyr-by og virkelig et besøg værd. Byen er Danmarks mindste købstad med smalle gader og velbevarede huse, toppede brosten, skæve og fantasifuldt udsmykkede døre, forretninger samt et pulserende kunstnerliv.

Kogehuset fra 1810 på havnemolen  i den gamle havn fungerede førhen som kogested for sejlskibene i havn, da åben ild om bord på træskibene ikke måtte finde sted. 1850 fik det påmonteret et fyrhul, som viste fartøjerne vej til Ærøskøbing Havn. Omkring 1860 ophørte kogehuset som madkogningssted. Nu benyttes ”Kogehus” af gæstesejlere, der har mulighed for at stå indendørs i tørvejr og tilberede aftensmaden.

Havnepenge

  0 -  9 m160 Kr
  9 - 12 m180 Kr
12 - 15 m200 Kr
15 -250 Kr

I havnetaksterne er inkluderet strøm, bad og WiFi.
Ugekort, rabat og øvrige takster
- se her

Havnefoged

Christian Ørndrup

Autocampere

Autocampere er velkommen på havnen, og alle faciliteter stilles til rådighed.
Pris pr. døgn: 180 kr.

Ærøskøbing Havn

Havnen
5970 Ærøskøbing
Tlf.: 63 52 63 65

[email protected]
www.aeroehavne.com

Øvrige henvendelser:
Havnekontoret i Marstal
Søndre Værft 3
5960 Marstal